Biologische bestrijding door Alex Bestrijdt

Biologische bestrijding is in bepaalde gevallen belangrijk. Zeker in de agrarische sector is het in de meeste gevallen wenselijk om deze vorm van bestrijding in te zetten. Er is immers veel aandacht voor een duurzaam milieu. Daarnaast moet de omgeving veilig zijn én blijven voor mensen en dieren. Alex Bestrijdt komt graag ter plaatse voor biologische bestrijding.

Wat is biologische bestrijding precies?

Het belangrijkste doel van biologische bestrijding is wel het voorkomen van de inzet van bestrijdingsmiddelen die giftige bestanddelen bevatten. Het is belangrijk dat de producten die worden ingezet vrij zijn van giffen. De totale werkwijze dient als het ware gifvrij te zijn. Het is ook niet in alle gevallen nodig om bestrijdingsproducten te gebruiken bij het bestrijden van insecten. Biologische bestrijding is in bepaalde gevallen namelijk ook heel goed mogelijk met behulp van natuurlijke vijanden van de insecten die overlast bezorgen. De vlieg is hier een goed voorbeeld van.  

Biologische bestrijding van vliegen

Zeker in de agrarische sector ontstaat snel overlast van vliegen. Reguliere vliegenbestrijding, met behulp van chemische middelen, is in deze sector niet wenselijk. Er kan dan worden gekozen voor biologische bestrijding, waarbij er natuurlijke vijanden van de vlieg worden ingezet voor een effectieve bestrijding. Hier zijn weer meerdere mogelijkheden in. Biologische bestrijding van vliegen kan worden uitgevoerd met behulp van sluipwespen. Deze zeer kleine insecten parasiteren in de vliegenpop met de angel, waardoor de vliegenpop sterft. Sluipwespen bestrijden de vliegen op deze wijze bij de bron. Omdat sluipwespen een levenscyclus hebben van gemiddeld 21 dagen kan het  nodig zijn om deze insecten vaker in te zetten.

De inzet van roofvliegen voor biologische bestrijding

Naast de sluipwesp kan ook de roofvlieg worden ingezet voor de biologische bestrijding van vliegen. Roofvliegen bezorgen de dieren geen overlast, omdat zij blijven leven in de drijfmestkelder. De vliegenlarven worden opgegeten door de roofvlieglarven. Het aantal roofvliegen zal groeien, waardoor steeds minder gewone vliegen daadwerkelijk volwassen zullen worden. Uiteindelijk kost het ongeveer twee maanden voordat de vliegenoverlast echt verdwenen is.

Biologische bestrijding is goedkoper

Duurzame bedrijven kiezen liever voor biologische bestrijding. Het is een volledig natuurlijke manier van bestrijden die goed past bij de inzet voor een optimale duurzaamheid. Daarnaast kent deze natuurlijke bestrijdingsvorm nog een belangrijk voordeel. In vergelijking tot gewone bestrijding is biologische bestrijding goedkoper.

Alex Bestrijdt voor biologische bestrijding

Heeft u interesse in biologische bestrijding? Dan kunt u uitstekend terecht bij Alex Bestrijdt. Wij kunnen zorgen voor een snelle en effectieve  bestrijding op natuurlijke wijze. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, advies of een afspraak.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

Beoordelingen

Alex bestrijdt
4.8
Based on 31 reviews
powered by Google
Brenda ter Haar
Brenda ter Haar
15:49 18 May 20
Goede service, snel en netjes werk afgeleverd voor een schappelijke prijs.
J W
J W
19:34 15 May 20
Grondige inspectie en diagnose. Heeft kennis van zaken.
es Matser
es Matser
12:49 01 May 20
Snelle reactie, goede uitleg wat de opties waren en alles werd zeer snel in orde gemaakt. Zeker een aanrader!
SS H
SS H
18:04 16 Apr 20
De dag na de melding al een (beginnend) Wespennest snel en vakkundig verwijderd à 50 wespen. Ik wend zijn diensten... zeker weer aan mochten deze nodig zijn!lees meer
Rene Ten Donkelaar
Rene Ten Donkelaar
19:03 19 Mar 20
een top bedrijf met een professioneel inzicht!
M kloppenburg
M kloppenburg
14:33 13 Mar 20
100% het gevoel dat het probleem adequaat wordt aangepakt.
Karin van der Burgt
Karin van der Burgt
07:45 04 Mar 20
Ik plaats zelden reviews, maar dit bedrijf wil ik van harte aanbevelen. Snel, zorgvuldig en adequaat geholpen nadat ik... op zolder rattenkeutels had ontdekt. En voor een schappelijke prijs.lees meer
Veda Bikes
Veda Bikes
13:58 22 Jan 20
Hartelijk dank voor de goede service en de vriendelijke benadering die wij ondervonden. Met vriendelijke groet, familie... B. Veenendaal uit Otterlo.lees meer
André van Offeren
André van Offeren
21:52 30 Dec 19
Keurig bedrijf. Heldere uitleg gekregen over de uit te voeren werkzaamheden. Kosten werden ook duidelijk... gecommuniceerd. Werkzaamheden met betrekking tot de muizenplaag zijn erg netjes uitgevoerd. Absoluut een aanrader!lees meer
Hettie Kersten
Hettie Kersten
16:37 22 Dec 19
Goed bedrijf met oog voor de klant. Telefonisch goed bereikbaar.
Peter Karaat
Peter Karaat
20:34 04 Nov 19
Een perfecte service, geen voorrijkosten, precies op tijd kortom een aanrader!!
Marius Eimers
Marius Eimers
08:03 27 Jul 19
Goed geregeld
Marloes Marloes
Marloes Marloes
21:22 19 Jul 19
Hele goede ervaring :snel, duidelijke uitleg, goede service! Indien nodig, goede nazorg. En aardige man, die Alex!
Volgende beoordelingen