Wespen uit de buurt houden? 5 tips!

Wespen uit de buurt houden valt niet mee. Eigenlijk krijgt iedereen weleens te maken met een wesp die maar blijft terugkomen om bij u in de buurt te zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak op terrasjes, maar natuurlijk ook gewoon in de eigen tuin of op het balkon. Het valt niet mee om wespen altijd uit de buurt te houden, ook niet als u er extreem bang voor bent. Het lijkt wel alsof ze dan juist op u afkomen.. En dat is ook zo! Als u bang bent, dan transpireert u meer en wespen komen (onder andere) op de geur van zweet af. Natuurlijk kunt u wel rekening houden met een aantal zaken, zodat u minder wespen aantrekt. Alex Bestrijdt geeft u 5 tips om zo veel mogelijk wespen uit de buurt te houden.

1. Laat geen zoetigheid liggen

Wespen zijn dol op zoetigheid, net als veel mensen. Zeker als we lekker buiten zitten genieten we graag van zoete sapjes en drankjes, zoet fruit en bijvoorbeeld zoete ijsjes. Erg lekker natuurlijk, maar niet alleen voor u. Wespen komen op u af wanneer u zoetigheid in de handen heeft of op tafel heeft staan. Door zo min mogelijk zoete hapjes en drankjes in uw buurt te hebben kunt u wespen uit de buurt houden. Overigens komen er meer soorten ongedierte op zoetigheid af. Mieren houden er bijvoorbeeld ook erg van en voor u het weet heeft u te maken met een mierenplaag door een lolly te laten liggen.

2. Sterke parfums vermijden

Wespen komen dus op zweet af. Nu zou u kunnen denken dat het daarom verstandig is om u te hullen in een sterke parfum, zodat wespen uw angstzweet niet ruiken wanneer zij bij u in de buurt komen. Helaas, dit werkt niet. Wespen komen namelijk ook op sterke parfums af. Zij houden net zoveel van lekkere luchtjes als u. Het is logisch dat u wel gebruik wilt maken van deodoranten en parfums in de zomer. U wilt immers lekker blijven ruiken gedurende de dag. Kies dan het liefst voor een luchtje dat geen zoete geur heeft. Luchtjes met citronella werken het best om wespen uit de buurt te houden.

3. Zo min mogelijk water in de tuin

In de zomer is er vaak water aanwezig in de tuin. Kinderen spelen met emmertjes water en we geven het zomergoed eens extra water met de gieter. Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Wilt u wespen uit de buurt houden? Gooi het water dan weg wanneer er niets meer mee gedaan wordt. Wespen zoeken in de zomer namelijk ook verkoeling en komen op het water af om het naar hun nest mee te nemen.

4. De barbecue schoonmaken

Wespen houden van eiwitten. Als er ergens veel eiwitten in zit, dan is het wel vlees. Dat is nu precies wat er vaak te vinden is in de tuin, want wij Nederlanders houden nu eenmaal van barbecueën. Natuurlijk moet u dit vooral blijven doen, maar laat rauw vlees binnen tot het daadwerkelijk op de barbecue gaat en ruim al het vlees op direct na het eten. Haal de borden weg en maak de barbecue (en dan vooral het rooster) direct schoon. Zo voorkomt u dat er wespen afkomen op de geur van eiwitten.

5. Bloemen bewust kiezen

Wespen voeden zich, net als bijen, ook met nectar. Veel mensen weten niet dat de wespen ook een kleine bijdrage leveren in het proces van bestuiving. Hoe meer bloemen er in de tuin staan, hoe meer wespen er in de buurt zullen zijn. Als u wespen zo veel mogelijk uit de buurt wilt houden, dan kunt u ook rekening houden met de kleur bloemen. Wespen worden extreem aangetrokken door witte en gele bloemen. Deze kunt u dus het best vermijden.

Een wespennest in de buurt?

Er komt altijd weleens een wesp voorbij. Dit kunt u eigenlijk niet tegenhouden. Wel wordt het erg vervelend wanneer u erg veel last van wespen heeft. Er kan dan sprake zijn van een wespennest in uw omgeving. Het is belangrijk om een wespennest te bestrijden, maar het is niet aan te raden om dit zelf te doen. Een wespenplaag dient wel op de korte termijn aangepakt te worden, vooral om te voorkomen dat er meer nesten ontstaan door de aanwezigheid van meerdere koninginnen. Wilt u een wespennest laten bestrijden? Dan kunt u direct contact opnemen met Alex Bestrijdt. Natuurlijk wensen wij u ook veel succes met onze tips om wespen uit de buurt te houden.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

Beoordelingen

Alex bestrijdt
4.8
Based on 21 reviews
powered by Google
Veda Bikes
Veda Bikes
13:58 22 Jan 20
Hartelijk dank voor de goede service en de vriendelijke benadering die wij ondervonden. Met vriendelijke groet, familie... B. Veenendaal uit Otterlo.lees meer
André van Offeren
André van Offeren
21:52 30 Dec 19
Keurig bedrijf. Heldere uitleg gekregen over de uit te voeren werkzaamheden. Kosten werden ook duidelijk... gecommuniceerd. Werkzaamheden met betrekking tot de muizenplaag zijn erg netjes uitgevoerd. Absoluut een aanrader!lees meer
Hettie Kersten
Hettie Kersten
16:37 22 Dec 19
Goed bedrijf met oog voor de klant. Telefonisch goed bereikbaar.
Peter Karaat
Peter Karaat
20:34 04 Nov 19
Een perfecte service, geen voorrijkosten, precies op tijd kortom een aanrader!!
Marius Eimers
Marius Eimers
08:03 27 Jul 19
Goed geregeld
Marloes Marloes
Marloes Marloes
21:22 19 Jul 19
Hele goede ervaring :snel, duidelijke uitleg, goede service! Indien nodig, goede nazorg. En aardige man, die Alex!
Volgende beoordelingen